Veckans recept
Vit kladdchokladtårta med varma hallon
receptet kommer från Halv 8 hos mig
Provade det för första gången igår, och här ovanför ser du hur det blev.
(datumet på bilden stämmer inte)
Ingredienser:
Till tårtan:
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Till glasyren:
150 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde
Dekoration:
Florsocker
Hallon
Så här gör du:
Tårtan:
1.
Hacka chokladen.
2.
Smält smöret i en kastrull.
Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
3.
Vispa ägg och socker pösigt.
4.
Rör i chokladen och mjölet.
5.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
6.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 min.
7.
Låt kallna och ställ in i kylen.
Glasyren:
1.
Hacka chokladen
2.
Koka upp grädden
3.
Ta den från värmen och tillsätt chokladen.
Rör om tills den smälter.
4.
Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen.
5.
Bred glasyren över tårtan och låt sen allt stelna i kylen.
Innan du serverar den ska du sikta över lite florsocker.
Servera tårtan tillsammans med varma hallon.