Skurna pepparkakor
ca 120 st
Du behöver:
• 2 dl skalad sötmandel
• 200 g margarin
•1 dl ljus sirap
• 2 tsk malen ingefära
•2 tsk malen kanel
•2 tsk malda kryddnejlikor
•1 tsk bikarbonat
•5 1/2 dl vetemjöl
Gör så här:
Hacka mandeln fint. Blanda matfett, socker och sirap med gaffel eller elvisp i en stor bunke. Blanda ner kryddorna och mandeln. Blanda bikarbonat och mjöl i en annan bunke, och rör sen ner det med det andra. Blanda nu allt med händerna tills det är en fin deg. Dela upp degen i 2 delar på din "arbetsbänk" och rulla till rullar som är ca 25 cm långa. Lägg i plastfolie och lägg in dom i frysen.
När degen är riktigt tunn så skivar du upp dom i väldigt tuna skivor med kniv. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in kakorna mitt i ugnen i 8-10 min på 175 grader. Låt kakorna kallna på ett galler.
Lycka till :)