Veckans recept

Vit kladdchokladtårta med varma hallon


receptet kommer från Halv 8 hos mig
Provade det för första gången igår, och här ovanför ser du hur det blev.
(datumet på bilden stämmer inte)

Ingredienser:

Till tårtan:

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Till glasyren:

150 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde

Dekoration:

Florsocker
Hallon


Så här gör du:

Tårtan:

1.
Hacka chokladen.

2.
Smält smöret i en kastrull.
Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

3.
Vispa ägg och socker pösigt.

4.
Rör i chokladen och mjölet.

5.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.

6.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 min.

7.
Låt kallna och ställ in i kylen.


Glasyren:

1.
Hacka chokladen

2.
Koka upp grädden

3.
Ta den från värmen och tillsätt chokladen.
Rör om tills den smälter.

4.
Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen.

5.
Bred glasyren över tårtan och låt sen allt stelna i kylen.

Innan du serverar den ska du sikta över lite florsocker.
Servera tårtan tillsammans med varma hallon.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test
Test